23.2.2016

Pahan päivän niksit

Miten selvitä pahasta päivästä, kun aamu alkaa siitä, että peilistä kurkistaa myyrä, jonka silmäpussit roikkuvat poskille? Kun keittiön patteri on jääkylmä ja kuopus uhkaa sotkea koko kodin, koska ei saa aamupalaksi "sitä toista" jugurttia? Kun ristiselkä naksahtaa oudosti säteillen hetkeksi kipua jalkoihin? Kun esikoinen kysyy, "mistä te eilen illalla riitelitte"?

Myönnän, ettei tällainen päivä ole kovin paha. Ihan normi perheelliselle. Mutta olen nähnyt pahempia. Ja niistäkin olen selvinnyt muun muassa näillä:

- Keitä kahvia. Paljon kahvia.
- Ota lapsi syliin hetkeksi. Siitä tulee hyvä-äiti-olo.
- Lähde lenkille, salille, venyttele tai joogaa (esim. netistä löytyvien videoiden ohjeiden mukaan)
- Syö pala suklaata. Aikoinaan voidessani huonosti, en saanut syötyä mitään. Elin pelkällä suklaalla todistettavasti muutaman viikon aivan hyvin.
- Älä siivoa, ellei se ole sinusta kivaa.
- Mutta siisti ehdottomasti julkisivusi: Meikkaa huolellisesti. Jos silmät ovat turvonneet, rajaa ne erityisen paksusti (mieluiten koko liikkuva luomi) tummalla kajaalilla. Se häivyttää turvotuksen, eikä ripsivärin sotkeentuminen yläluomeen näy!
- Laita kivat vaatteet päälle. Poseeraa peilin edessä, iske silmää itsellesi ja ota edes yksi selfie. (Oikeasti! Ei tarvitse kertoa kenellekään!)
- Laita tanssimusiikki päälle ja tanssi lasten kanssa. Tai yksin.
- Juo taas kahvia.
- Kirjoita tällainen selviytymislista tai kiitollisuuslista.
- Suunnittele illaksi treffit ihanan miehen kanssa. Deitti voi ihan mainiosti olla elokuvailta omassa olohuoneessa. Mutta meikkaa. Vaihda vaatteet. Sytytä kynttilä. Tee jotain yllättävää. (Shh! That's my plan!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti